[13]YoWindow.com Forecast by yr.no

Időjárás előrejelzés Nógrád község térségére a YoWindoW jóvoltából.


2018-11-12

A Príma díjas plébános közvetlenségét
ma már igénylik a hívek

Az életet nem kell túldramatizálni. Én úgy látom, a mai ember egyharmad probléma, kétharmad hiszti. Meg kell tanulnunk a veszteségeink mellett meglátni a győzelmeket is. Győry-Fáy Csaba plébános szavai ezek, az idén tizennegyedik alkalommal megrendezett gálán átvehette Nógrád megye Prima díját.

Egy budapesti kávézóban találkoztunk, Csaba atya épp átutazóban van. Első pillanattól kezdve barátságos, közvetlen ember benyomását kelti, ugyanakkor nagyon határozott is. Rögtön felajánlja a tegeződést, nem lehet elutasítani. Az optimizmus és a humor áthatja egész lényét, mellette minden mondata a haza és Isten iránti elköteleződéséről árulkodik.

– Bár Budapesten születtem, erdélyi családból származom, felmenőim között vannak a Székelyföldről és Dél-Erdélyből származók is. A dédszüleim salgótarjániak voltak, ők kerültek el Erdélybe, mivel a Salgótarjáni-Rimamurányi Kőszénbányák Rt.-nek a Petrozsényi Kőszénbányák a leányvállalata volt. A románok bejövetelekor bányaigazgató dédnagyapámat azonnal ki is rúgták, a család pedig visszakerült Magyarországra. Így alakult ki az az érdekes helyzet, hogy amikor Salgótarjánban temettem, a szertartást követően meg tudtam látogatni a dédszüleim sírját. Papnak ez ritkán adatik meg, hiszen senki sem próféta a saját hazájában.

Ezek szerint Nógrád megye szépen beágyazódott az életedbe.

– Az egész eddigi papi pályám ideköt. Nagyon szeretem, ez az egyetlen megye csonka Magyarországon, ahol nincsen alföld. Talán genetikai okai vannak, de erősen vonzódom a hegyekhez.

Győry-Fáy Csaba plébános a Prima díj romhányi átadásán, Fotó: L. B./N.M.H.

Egy fiatal fiú a 21. században miért választja ezt a hivatást?

– 12 éves koromtól papnak készültem, de a középiskolás évek alatt elfordultam ettől az álomtól, aztán 24 évesen mégis jelentkeztem a szemináriumba. Három dolog vitt ebbe az irányba: nagyon szerettem a Jóistent, az embereket, meg a népemet, a magyarságomat. Volt egy időszak az életemben, amikor sokat voltam egyedül, az ilyen periódusok segítenek az embernek visszatalálni a hitéhez. Igénylem az emberek közelségét, nem vagyok magányos típus, de olykor szükségünk van az egyedüllétre, a csendre.

Mit gondolsz, miért kaptad ezt a díjat?

– Nem tudom, talán az emberekhez való hozzáállásom miatt. Vannak nálam sokkal rendesebb, szentebb papok is.

A közvetlenségedet a hívek is érzik?

– Igen, érzik és értékelik. Eleinte nehezen fogadták el, nem értették, de a többség most már megszokta, megszerette és igényli. Én nem vagyok papos, nem is akarok az lenni. Én pap akarok ­lenni.

A papi hivatás mit jelent számodra?

– Megismertetni az emberekkel Isten szeretetét, és segíteni őket abban, hogy jól tudjanak szeretni. Istent és egymást. És ott lenni mellettük örömben és bajban egyaránt. Mert az öröm is nagyon fontos. Nem kell az életet túldramatizálni. Ha hívő vagyok, rá tudom bízni magam a Gondviselésre. Én úgy látom, a mai ember egyharmad probléma, kétharmad hiszti. Hála Istennek, nekünk már nagy gondjaink nincsenek, mégis mindig nyavajgunk. De hát mi hiányzik a ma emberének?

Tényleg, mi hiányzik?

– A hozzáállás. Meg kell tanulnunk a veszteségeink mellett meglátni a győzelmeket is. És az irgalom. Másokkal szemben, de önmagunkkal szemben is. Hajlamosak vagyunk kizsigerelni magunkat is. Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Hiányzik még manapság a hála, az alázat, az igaz barátság is, ami pedig nagyon fontos.

14 éve végzed ezt a hivatást ugyanazon a helyen. Milyen emberek lakják Nyugat-Nógrádot?

– Amilyet keresel. Én a jót keresem, tehát jó emberek lakják. Szorgalmasak, kedvesek, barátságosak. Sok hazaszerető és istenfélő van közöttük.

Igénylik az emberek egy pap jelenlétét az életükben a mai világban?

– Szerintem sokkal jobban, mint azt gondoljuk. Lehet, hogy nem is mindig papra volna szükségük, hanem egy megbízható, jó emberre, akire számíthatnak. Sokszor a közvetítőt látják bennem. Szoktam mondani nekik, hogy ti is ugyanolyan közel vagytok az Istenhez, mint én. Ti is ugyanolyan gyermekei vagytok.

Népszerű vagy a híveid körében?

– Úgy érzem szeretnek. A népszerűség nem érdekel. Aki bír, bír, aki nem, az kibír. Ma az embereknek korszerű, érthető nyelvezetre van szükségük, ezt meg kell adni nekik. Nem szabad kioktatónak lenni. Azt szoktam mondani az enyéimnek, hogy én még bűnösebb vagyok, mint ti. Mert én még tanultam is, hogyan kéne csinálni, mégis vétkezem.

Sziládi Krisztina

Névjegy:
Győry-Fáy Csaba 1972-ben született Budapesten, iskoláit is a fővárosban végezte. 2002-ben Vácott szentelték pappá. A balassagyarmati Főplébánián kezdte papi pályafutását, majd a salgótarjáni főplébánia, ugyanitt az acélgyári plébánia és Somoskőújfalu következett. 2005-ben került Nógrád településre, eddig három falu – Nógrád, Diósjenő és Berkenye – szolgálatát látta el. Néhány hónapja egy negyedik település, Szendehely is hozzá tartozik.

Forrás


2018-11-112018-11-09

Tájékoztató a kéményseprő-ipari szolgáltatás
lakossági igénybevételéről

Kéményseprő-ipari szolgáltatást ellátók listája


2018-11-08

Haladékot kapnak a fúrt kutak tulajdonosai2018-11-07


2018-10-31

Tájékoztatás a hulladékszállítás újraindításáról


Nógrád Község Önkormányzata képviselő-testületének
7/2018. (X. 31.) önkormányzati rendelete
a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

letölthető
KÉRELEM-nyomtatvány


2018-10-30

Képviselő-testületi ülés


A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közérdekű közleménye
2018. október 30. 22:16
a nem rendszeres hulladékszállítás szabályairól és az ennek során eljáró
állami szervek kijelöléséről szóló 292/2013. (VII. 26.) Korm. rendelet
8. § (1) előírása alapján

A következő Nógrád megyei településeken 2018. október 31-től visszavonásig a hulladék elszállítása szükségellátás keretében történik:
Alsópetény, Balassagyarmat, Bánk, Becske, Bercel, Berkenye, Borsosberény, Cserháthaláp, Cserhátsurány, Csesztve, Csitár, Debercsény, Dejtár, Diósjenő, Drégelypalánk, Érsekvadkert, Felsőpetény, Galgaguta, Herencsény, Hont, Horpács, Hollókő, Hugyag, Iliny, Ipolyszög, Ipolyvece, Keszeg, Kétbodony, Kisecset, Legénd, Magyarnándor, Mohora, Nagyoroszi, Nézsa, Nógrád, Nógrádkövesd, Nógrádmarcal, Nógrádsáp, Nógrádsipek, Nőtincs, Ősagárd, Őrhalom, Patak, Patvarc, Pusztaberki, Rétság, Romhány, Szanda, Szátok, Szécsénke, Szécsény, Szendehely, Szente, Szügy, Terény, Tereske és Tolmács.

A következő Pest megyei településeken 2018. október 31-től visszavonásig a hulladék elszállítása szükségellátás keretében történik:
Acsa, Aszód, Bernecebaráti, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dány, Domony, Domonyvölgy, Erdőkertes, Fót, Galgagyörk, Galgamácsa, Gödöllő, Iklad, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Kartal, Kemence, Kerepes, Kismaros, Kisnémedi, Kistarcsa, Kosd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Mogyoród, Nagybörzsöny, Nagymaros, Őrbottyán, Őrbottyány üdülőtelep, Penc, Perőcsény, Pócsmegyer, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Szada Szigetmonostor, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Tésa, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Valkó, Vámosmikola, Veresegyház, Verőce, Verőce üdülőtelep és Zebegény.

A hulladék elszállítását mindkét megye településein a korábbiaknak megfelelően, a lakosság által megszokott időpontokban végezzük.

Az ingatlanhasználók által használható gyűjtőedények nem változnak. Kérjük, hogy azokat a megszokott időpontban, a környezet fokozott védelmére, valamint a hulladék kiszóródásának megakadályozására figyelemmel helyezzék ki a közterületre.


2018-10-29

Gazdára találtak a Príma-díjak


2018-10-26

Kormányhivatali tájékoztató

 

2018-10-23

Az 1956-os forradalomra emlékeztünk


további fotók


2018-10-16


2018-10-04

Tápláló szeretet program 2018. évi zárása

bővebb infó


2018-10-02

H I R D E T M É N Y

Tisztelt felsőfokú tanulmányokat folytató!

Ezúton értesítem, hogy Nógrád Község Önkormányzata 2019. évre vonatkozóan is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.

A pályázatbeadáshoz - akik még nem regisztráltak - a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében ( a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx.

Akik már a korábbi években regisztráltak az akkori adatokkal tudnak a rendszerbe belépni. A regisztrációt, illetve a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére. A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A benyújtott pályázatok befogadását az önkormányzatnak az EPER-Bursa rendszerben igazolnia szükséges. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek rész.

A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje: 2018.november 6.

A pályázatot a lakóhely szerint illetékes települési önkormányzat hivatalában Matikovszki Bernadettnél kell benyújtani fenti nap 16 óráig.

A pályázat kötelező mellékletei:

A, A felsőoktatási intézmény által kitöltött eredeti hallgatói jogviszony-igazolás a 2018/2019 tanév első félévéről.

B, Kitöltött jövedelemnyilatkozat és eredeti igazolás a pályázó és a pályázóval egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelméről, valamint a családi pótlékról.

Jövedelemnyilatkozat a községházán átvehető, illetve önkormányzatunk honlapjáról letölthető.

A támogatásra az jogosult, akinek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 90.000 Ft-ot.

A beérkezett pályázatokat a képviselő-testület 2018. december 06-ig bírálja el.
A döntésről a pályázók 2018. december 10-ig elektronikusan az EPER-Bursa rendszeren keresztül kapnak értesítést. További információk a http://www.emet.gov.hu/segitseg/eper-bursa honlapon.

Nógrád, 2018. október 2.
Árpásné Schlenk Judit
jegyző


2018-10-01


TÁJÉKOZTATÓ
a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtés
felfüggesztéséről


2018-09-30

Őszi vigalom 2018

további fotók


2018-09-29

Őszi vigalom 2018

a szüreti felvonulás képekben

további fotók

Fotó: Sárközi Tamás

További fotók a facebookos oldalainkon...


2018-09-21


2018-09-19


2018-09-18


2018-09-06


2018-08-29


Támogatás tanévkezdési költségekre


2018-08-28

Képviselő-testületi ülés


2018-08-24

PÁLYAÉPÍTÉSI MUNKÁK

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2018. szeptember 1-től 2018. szeptember 2-ig Vác-Balassagyarmat állomások között végzett pálya-karbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve Vác – Diósjenő állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.


2018-08-23


2018-08-21

Lekvárfőzés

 

Nógrád Község Hagyományőrző Klub Egyesület szorgos kezű tagjai 120 kg szilvából befőzték az Őszi Vigalom, és a jövő évi Várjátékok alkalmával lepénysütésre felhasználható szilvalekvárt.
Köszönet érte Fehér Attilának és Farkas Józsefnek, akik a szilvát az Egyesület részére ingyen felajánlották. Nem utolsósorban köszönet a lekvárfőzésen résztvevő Egyesületi tagoknak is.

Bera Lászlóné


további fotók


2018-08-20

Szent István-napi ünnepi megemlékezés

 


további fotók


2018-08-172018-08-142018-08-13

TÁJÉKOZTATÁS
a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatos juttatásokról

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Kormánya a 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatában döntött a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről.

A határozat szerint a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő tüzelőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben. Csak az kaphat azonban tájékoztatást, aki még nem részesült a téli rezsicsökkentésben, és erről büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozatot is tesz. Az igény jogosultságát a katasztrófavédelem is ellenőrizheti.

A 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be a Berkenyei Közös Önkormányzati Hivatalnál, legkésőbb 2018. október 15. nap 16.00 óráig, amely határidő elmulasztása jogvesztő. Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, ez később már nem módosítható. Az igénylő személy csak akkor jogosult a támogatásra, ha az adott háztartás a bejelentett lakóhelye, vagy bejelentett tartózkodási helye!

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4.§ (1) bekezdésének f) pontja szerint háztartás az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.

A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

Az igény bejelentése formanyomtatványon történik, amely letölthető e tájékoztató mellékleteként, vagy kérhető a Nógrád Község Önkormányzatának Hivatalában Matikovszki Bernadett ügyintézőtől (Nógrád, Hunyadi utca 18. Tel.: 06-35/362-210)

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy az igénybejelentést kitöltve mielőbb, de legkésőbb 2018. október 15. nap 16.00 óráig szíveskedjenek eljuttatni a hivatalba.

A hivatal dolgozói a rendelkezésre álló adatok alapján ellenőrzik, hogy az adott háztartásra vonatkozóan már nyújtottak-e be a 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatra hivatkozással igénybejelentést. Az ugyanazon háztartásra benyújtani kívánt további igénybejelentést a Hivatal nem fogadja be.

Felhívom a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy mindenki büntetőjogi felelőssége tudatában adja le nyilatkozatát, tekintettel arra, hogy a 1364/2018. (VII. 27.) Korm. Határozat alapján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adminisztratív vizsgálatot folytat le az igénybejelentésekkel kapcsolatban.

2018. október 15-ig csak az igénybejelentés megtételére van lehetőség, az igényelt támogatás kiosztásáról, átvételi helyéről majd egy későbbi időpontban adunk tájékoztatást a Kormány további – később meghozandó – döntései értelmében.

Árpásné Schlenk Judit sk.
jegyző

Letölthető KÉRELEM


2018-08-07

ALKALMI MUNKA LEHETŐSÉG

A Nemzeti Múzeum ásatásokat végez a Nógrádi várban 2018. augusztus 13-tól kb. 3-4 héten keresztül. Segédmunkásokat keresnek napi 8 órában bejelentéssel, egyszerű foglalkoztatással, napi nettó 10.000 Ft díjazással (ásási, csákányozási, lapátolási, talicskázási munkákra).

Érdeklődni és jelentkezni az önkormányzat hivatalában lehet.


2018-08-06


2018-08-04

Tanácsok a lakosságnak hőséghullám idejére

1. Kerüljük a meleget! Hűtse lakását! Figyelje a szobahőmérőt! Fogyasszon folyadékot!

2. Napközben tartsa az ablakokat zárva, használjon függönyt vagy egyéb sötétítőt. Lehetőleg éjszaka szellőztessen. Csak a szükséges mértékben használja az elektromos készülékeket (még a világítást is). Ha van légkondicionáló berendezése, ennek működtetése idején tartsa zárva az ajtót és az ablakot.
Hőhullámok idején, amikor a külső hőmérséklet 35-39°C közötti, az ideális belső hőmérséklet 28 °C körüli, nem javasolt a túlzott légkondicionálás. A ventillátort csak rövid ideig lehet használni, mivel kiszárítja a szervezetet! Fontos a fokozott folyadékpótlás!

3. Ha a fent említettek nem valósíthatók meg, lehetőség szerint töltsön el legalább 2-3 órát légkondicionált helyen.

4. Kerülje a megterhelő fizikai munkát, tartózkodjék árnyékban a legmelegebb órákban.

5. Már most gondoljon arra, hogyan hűtheti lakását a jövőben („hideg" festék, párologtató, zöld növények).

6. Tartsa testhőmérsékletét alacsonyan, és fogyasszon sok folyadékot, előzze meg a kiszáradást! Gyakran zuhanyozzon vagy fürödjön langyos vízben. Használjon vizes borogatást, hűtse lábát langyos vízben.

7. Ha elindul otthonról, vigyen magával 1 liter vizet! Viseljen világos, természetes alapanyagú, bő ruhát. Ha a napra megy, viseljen széles karimájú kalapot és napszemüveget.

8. Rendszeresen fogyasszon folyadékot, ne várja meg, míg szomjas lesz! Ne fogyasszon alkoholos és magas cukortartalmú és koffein tartalmú ital! Pótolja az izzadással elvesztett sót is! A vízivás só pótlás nélkül veszélyes lehet! Ne feledje: az alkoholos és cukros italok vizet vonnak el a szervezetből, fokozzák a szomjúságot, a koffein vízhajtó hatású!

9. Ha rendszeresen szed gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát, hogyan befolyásolják a gyógyszerek a folyadék szükségletet. A lázas betegekre különösen oda kell figyelni! Fokozattan ügyeljünk a lázas gyermekek folyadékpótlására!

10. Ellenőrizze testhőmérsékletét! Fontos tudni, ha a testhőmérséklet 38°C fölé emelkedik, az már káros az egészségre. 39°C felett hőguta! 40°C felett életveszélyes állapot!

11. Tárolja gyógyszereit megfelelő hőmérsékleten! Ha a szobahőmérséklet 25 fok fölé emelkedik, célszerű a gyógyszereket hűtőben tárolni akkor is, ha ez nincs ráírva a dobozra!

12. Keresse fel orvosát, ha krónikus betegségekben szenved, vagy többféle gyógyszert szed. Ha bármi szokatlan tünetet észlel, azonnal forduljon orvoshoz!

 

Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály


2018-08-02

Gépjárművezetőt keresünk!

Nógrád Község Önkormányzata falubuszának vezetésére gépjárművezetőt keres megbízásos jogviszonyba, havi nettó 20.000 Ft-os összegben, 20 órában. A gépjárművezető feladatkörébe tartozik az önkormányzat, intézményei, civil szervezetei és a vasárnaponkénti „templomi járat” igényeit kielégíteni a személyszállítást illetően. A megbízás teljesítéséhez „B” kategóriás jogosítvány elégséges.

Érdeklődni és jelentkezni az önkormányzat polgármesterénél lehet 2018. augusztus 22-ig.


Nógrád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2018. (VI. 13.) sz. önkormányzati rendelete
a településkép védelmérőlA kézikönyv megnyitásához kattintson a képre!


2018-07-312018-07-30


2018-07-19


nagyobb méret


2018-07-17


2018-07-12

Rendkívüli képviselő-testületi ülés


2018-07-10


2018-07-09

M E G H Í V Ó

Mint Nógrád község polgármestere meghívom Önt, önkormányzatunk által tartandó
RENDKÍVÜLI TESTÜLETI ÜLÉSÜNKRE
2018. július 12-én (csütörtökön) 18 órára
helye: Önkormányzat hivatala Nógrád

Napirendek:

 1. TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00099 azonosítószámú pályázattal kapcsolatos döntések
  Előadó: Közbeszerzést lebonyolító és polgármester

 2. Telekvásárlási kérelem
  Előadó: Szórágy Gyuláné polgármester

 3. Pribeli Noémi kérelmei
  Előadó: Szórágy Gyuláné polgármester

 4. Beiskolázási támogatás
  Előadó: Árpásné Schlenk Judit jegyző

 5. Ravatalozóval kapcsolatos döntések
  Előadó: Szórágy Gyuláné polgármester

 6. Egyebek

Nógrád, 2018. július 6.

Szórágy Gyuláné
polgármester2018-07-01


2018-06-26


2018-06-23

Főzőverseny a Civil szervezetek napján


további fotók


2018-06-19


2018-06-02

V. Nógrádi várjátékok


további fotók


2018-05-30

Lakossági díjhátralékkal kapcsolatos tájékoztatás
és figyelemfelhívás

 

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) korábban közbeszerzési eljárást írt ki a számlatartozások beszedése érdekében. Az eljárásban eredményt hirdettek, így a díjbeszedési eljárások Nógrád községben is elindultak.

A Zöld Híd B.I.G.G Nonprofit Kft. e-mailben történt tájékoztatása alapján ez a következőket jelenti:

 • A tervezett követeléskezelési eljárás a NAV eljárást megelőző fázis.

 • Személyesen keresik fel az érintett díjhátralékost azon a címen, amely az adatbázisban, mint szolgáltatási hely rögzítésre került, készpénzben próbálják átvenni a tartozás összegét.

 • Más címen nem végezhetnek hátralék beszedési tevékenységet.

 • Nem küldenek megelőző fizetési felszólítást.

 • Pénzváltásra nem kötelezettek, így a tartozás összegét pontosan ki kell számolni.

 • A már megtörtént befizetést nem tudják online-módon ellenőrizni, aki azt jelzi, hogy már fizetett, azt visszajelzik a központnak.

A díjbeszedők arcképes igazolványokkal vannak ellátva. Az igazolványok feltöltésre kerültek az NHKV Zrt. honlapjára.

 

Nógrád megyében a díjbeszedést végzi:
EASY TO TRAIN Kft.
3124 Cered, Ady Endre út 1.
Kapcsolattartó: Keller Mihály ügyvezető
Tel.: +36 70/779-0799
E-mail: misikeller@gmail.com


2018-05-29

Képviselő-testületi ülés


2018-05-252018-05-24


2018-04-28

Nógrád Község Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata
és Nógrád Szíve Baráti Kör Egyesülete
anyák napi ünnepséggel egybekötött
"Nem élhetek muzsikaszó nélkül" mottójú
IV. nóta- és dalversenye


további fotók

Tartalom:
00:00:00 Anyák napi ünnepség
00:39:35 "Nem élhetek muzsikaszó nélkül!"
01:53:45 A Búzavirág Énekkar vidám műsora
02:13:36 A nóta- és dalverseny eredményhirdetése


2018-04-25

Meghívó

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy településünk meghívást kapott
Cibakházára 2018. április 30-ai Majálisra.
Önkormányzatunk autóbuszt szervez.
(A költségekről az önkormányzatnál tájékozódhatnak)

Tájékoztatásul közlöm, hogy az indulás reggel 7 órakor lesz
a sorompónál lévő buszmegállóból és
7:05-kor a nagybolt előtti buszmegállóból.
Várható visszaérkezés: 24 órakor

Aki részt szeretne venni az utazáson,
részvételi szándékát szíveskedjen jelezni az önkormányzatnál
2018. április 26-ig.

A rendezvényre szeretettel várnak mindenkit!

Szórágy Gyuláné sk.
polgármester


2018-04-24

Képviselő-testületi ülés


2018-04-23


2018-04-21

Látványos mentési bemutató Nógrádon


további fotók


2018-04-17

M E G H Í V Ó

Mint Nógrád község polgármestere meghívom Önt,
önkormányzatunk által tartandó
TESTÜLETI ÜLÉSÜNKRE
2018. április 24-én (kedden) 1800-ra
helye: Önkormányzat hivatala Nógrád

Napirend előtt:

1. Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról
Előadó: Szórágy Gyuláné polgármester

Napirendek:

1. Településkép védelméről szóló rendelet megtárgyalása, elfogadása
Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) elfogadása

Előadó: Árpásné Schlenk Judit jegyző

2. Civil szervezetek működési támogatás pályázatának elbírálása
Előadó: Szórágy Gyuláné polgármester

3. Egyebek

Nógrád, 2018. április 17.

Szórágy Gyuláné
polgármester


2018-04-162018-04-13

A diósjenői Liliom Patika tájékoztatója

A  berkenyei és a nógrádi áramszünet miatt 2018. április 16-án hétfőn, valamint 2018. április 19-én csütörtökön a gyógyszertárak nyitvatartási idői a következőképpen módosulnak:

2018. április 16.

Diósjenői Liliom Patika 8.00-14.30
Berkenye ZÁRVA
Nógrád 15.00-17.00

2018. április 19.

Diósjenői Liliom Patika 8.00-14.30
Berkenye 15.00-16.00
Nógrád ZÁRVA

Továbbá a diósjenői Liliom Patika, a nógrádi Nógrád Fiókgyógyszertár, valamint a berkenyei Berkenye Fiókgyógyszertár a hivatalos állami munkarendnek megfelelően munkaszüneti napot tart az alábbi napokon:

2018. április 30. pihenőnap (munkaszüneti nap)

2018. május 01. Nemzeti Ünnep (munkaszüneti nap)

2018. április 21-én szombaton

Liliom Patika, Nógrád Fiókgyógyszertár,
Berkenye Fiókgyógyszertár szabadság miatt
ZÁRVA tart

Asztalos Zsuzsanna
gyógyszertárvezető szakgyógyszerész
Liliom Patika
2643 Diósjenő, Kossuth Lajos út 8.
06-30-74607452018-04-112018-04-08

Tájékoztató adatok Nógrád község
szavazóköreinek eredményéről

Névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 1 241 fő

Részvételi adatok Nógrád községben

a napközbeni jelentések adatai alapján
(pirossal az országos adatok)

 

7 órakor

3,06%

2,24%
9 órakor 16,92% 13,17%
11 órakor 37,15% 29,93%
13 órakor 47,95% 42,32%
15 órakor 58,50% 53,64%
17 órakor 70,75% 63,21%
18:30-kor 74,70% 68,13%
19 órakor 77,03% 70,22%

 

2014-es adatok

7 órakor

2,28%

1,64%

9 órakor

12,72% 9,50%
11 órakor 29,77% 23,23%
13 órakor 39,97% 34,33%
15 órakor 50,98% 45,02%
17:30-kor 62,48% 56,77%
19 órakor 64,93% 61,24%

 

2010-es adatok

7 órakor

2,67% 1,61%

9 órakor

14,32% 10,23%

11 órakor

33,58% 24,78%

13 órakor

42,64% 35,88%

15 órakor

53,07% 46,78%

17:30-kor

65,78% 59,28%

19 órakor

71,28% 64,29%

2018-04-04

Hirdetmény áramszünetről

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy
2018. április 16-án (hétfőn) 8-15-ig
és
2018. április 19-én (csütörtökön) 8-15-ig
a község teljes területén
(beleértve a Petőfi lakótelepet, hűtőházat és szennyvíztelepet is)
áramszünet lesz

Kérjük megértésüket!

ÉMÁSZ Hálózati Kft.


2018-04-03

Tájékoztató

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy az idei évben a zöldhulladék elszállítása
újra az ingatlanok elől történik.
A gyűjtőpont bezárt, ezért kérjük, hogy oda már

NE HELYEZZENEK EL ZÖLDHULLADÉKOT!

Kérjük a tájékoztatás tudomásul vételét és betartását!

Nógrád, 2018. április 3.

Nógrád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete


[13]

[12]

[11]

[10]

[9]

[8]

[7]

[6]

[5]

[4]

[3]

[2]

[1]

számláló 2009. január 15-étől